SOUTH AFRICAN PILOT FLEW WITH FAKE LICENSE FOR 20 YRS

Pilot’ Resigns After Flying For 20 Years With Fake Licence

A South African Airway ‘pilot’ flew for 20 years with a fake licence
A pilot has resigned from South African Airways (SAA) after flying for more than 20 years with a fake licence.

The airline said it discovered William Chandler’s paperwork was forged after a “reportable incident” during a flight from South Africa to Germany.

The airline has filed criminal charges and is seeking to recover “millions of rand” “unduly” paid to Chandler, including salary, overtime and allowances

In addition, a safety officer employed to SAA has been suspended for allegedly trying to cover up the forgery.

Tlali Tlali, a spokesperson for SAA, said that the alleged fraud was “disconcerting”, but insisted that it did not pose “any safety risk” because Chandler had a flying licence and had completed safety training.

SAA revealed, too, that it has since submitted the licences of all its pilots to the South African Civil Aviation Authority (SACAA) for evaluation.

The airline also indicated that going forward it would obtain licences for its pilots from examination bodies rather than individuals.

South African newspaper, the Mail and Guardian (M&G) reported that Chandler worked as a flight engineer at the state-owned SAA before getting a job as a pilot in 1994.

The airline said Chandler was a Senior First Officer, a role in which he monitored pilots, but did not command any aircraft.

However, the M&G, citing sources, reported that Chandler was in control of an aircraft that “made some strange turns” after encountering turbulence over the Swiss Alps.

The SAA said in a statement that after investigating the incident, it found Chandler had only a commercial pilot’s licence.

Pilots are required to have an airline transport pilot licence (ATPL) for long-haul international flights.

To obtain an ATPL, pilots must pass several technical and medical exams and complete 1,500 hours of flying time.

4 thoughts on “SOUTH AFRICAN PILOT FLEW WITH FAKE LICENSE FOR 20 YRS

1. Dem teef and chikeeny and dishonest and dangerous and lie and treacherous and wicked, issi! Dem need fi investigate nuff weh seh dem ah “nurse”, too; because dem dangerous when it come awn tuh dat!!!!! All di Russian dem, I never know ah suh dem bad!!!!! Di raw dog Russian dem “bungle” up ah University Of Ukraine and ah BAAAAAAAAAAARE BANDOOLOO dem run, and when dem claim to acquire dem “RN” and yuh put dem pon di floor, dem DOAHN KNOW ONE RASS, AH DI SAME RUSSIAN SUPERVISOR LINK WEH DEM HAVE SHIELD NUFFFFFFFFFF AH DEM!!!!!

Nooooooo man!!!!! Mi tink wi did bad, but dem BADDDDDDDDDDD-ER!!!!! 20 YEARS????? THANK GOD him never crash and kill off nobody! But pon ah serious note, that is why mi always tell ppl and stick by mi word seh, “ah nuh license drive car”, for sweet deh! My father use to mek my cousin dem drive him big ole Leyland dem from age nine (9), when dem mawga like thread and look malnourished, and mi likkle cousin at age twelve (12) and thirteen (13) used to drive inna motorcade wid Peter Phillips, and all drive guh Ochi before day, guh fill in when daddy nuh have nuh driver fi work, and den come back by six o’ clock and guh school, and di fu@ka dem used to LOOOOOVE ITTTTTT and bawl and vex when him seh de cyaahn guh, and BEST BELIEVE; dem drive better than almost everybody weh deh round dem wid dem license! And yuh know dis damn mad man did ah gwaahn like him did waahn bad mi up fi guh drive truck, too; mi just tell him weh mi did tell him, when him did ah plan fi buy two iguana lizard (weh mi fraid ah like puss and hate like piiiiiiiiiiiiizen as pet at $25000 ah piece (1993) and build glass cage round exotic, dwarf mango tree fi dem, like dem special), I said “Sir, if yuh EVAAAAAAAAAAA TRY DAT, I AM GOING TO RUN AWAY AND NEVERRRRRRRRRR will you see your only child, again!!!!!” Bright! Him nuh mussi tink meez ah boy, bout drive truck and buy dutty lizard! Damn bright! When me start Merl Grove at age ten (10), mi used to haffi drive di Mazda stick shift weh him buy mi, when mi pass mi Common Entrance, before mi dhu homework! One Sunday like dis, di gas done and mi drive guh dung ah Campbell’s Boulevard guh buy gas and ah police sight mi and pull mi over!!!!! Murderrrrrrrrrr, unnu call di police!!!!! LMFAOOOOOOOOOOOO, Hey, Dennis nuh EASY, yuh nuh! My fada wi just carry di truck guh kotch it ah di gully edge, as him si all one ah my cousin dem ah come home from school, bloodclaat……bawling spwiiiiiile!!!!! Nose nawt ah run, like Melissa mate shape! “Hey bwoy, guh tun di truck and bring it come meet up di road, mi gone buy a Pepsi!!!!!” LMFAOOOO :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak

What ah “wicked” rass????? But ah who own dem own motor vehicle shop cross di hall from 2Chainz studio, dung ah Metropolitan Complex, near Hood Mart, yes, Hood Mart, dung ah Atlanta, now?????…..Nuh di said mawga one weh used to bawl dung di place, when Dennis kotch di trick gense di gully bank!

Daddy, I love you DEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAARLY!!!!!!!!!!! BIGGGGGGGGGGG UP YUHSELF ANYWEH YUH STAND UP AH PULL DUNG AH TRUCK OR AH MEK A MERRY-GO-ROUND, NOW!!!!!!!!!! Dennis George Downer, you are the REAL M-A-N!!!!!!!!!!

2. @Phillygurl, talk truth!!!!! Ah bet yuh ah one ah di baddest pilot dem have?????

Mi haffi guh show my father dis! And yuh know one time him did ah practice fi become a pilot, I don’t know why him stop! Bwoy Dennis, you ah REALLY Jack of ALLLLLLLLLLL trades and master of ALLLLLLLLLLL!!!!!

3. All mi know is a di best 20 years of flying di airline eva get mi naa ask. Not even pilot wid license a fly like him.