Mi need fi vent as mi ah hold this too long and I think it is a good time given the amount of deportee getting send home.
Mi seh evil Caan down.. listen da story yah! My grandmother birth 6kids. During the windrush 3 migrated to England one to America where they took most of their children. About 1990 grandma died and shortly after my uncle died. In 2003 my mom called her siblings asking about the land where they told her they ain’t coming back to such woodland weh nuh have light, water, road etc…some even went to seh dem nah cum back ah Jamaica. Suh mi mother start paying the taxes including all the back taxes dating back to the 80’s. In 2016 mom died and not even a phone call/Facebook msg from her sister (who is the only living sibling) or any of our cousin’s living overseas. Suh last year my sis decided she is going to build a house on the land. One piece ah war (mind yu wi haven’t talk to these people over 10+yrs). Mi only have one aunt alive and wi cum to find out shi and the rest of my cousin dem want the land. Dem called Jamaica send mi siblings dem threat bout wi nuh belong pon di land because wi nuh have dem last name. Apparently shi & some of my cousin need the land Fi build house in case dem get deported. People! Unnu be the judge.
These people went to England/America from salt fish ah shingle house only fi learn dem nuh have nutten Fi themselves. According to stories sum don’t even have papers after having kids with various men/women. The ones wid papers cum Fi find out ah government housing dem live inna. Wi deh yah thinking wi are the poorest of the family as growing up they never deal wid us because dem seh mi mother love breed……Mi seh wi not even a cuss! ah laugh wi ah laugh afta dem because how the f@#k yu live a foreign Fi Suh long, everyday deh pon social media ah floss n nuh own a bed? Nothing nuh deh yah Suh! People who live further round the street don’t even have electricity. There is no running water, proper road, if yu want to mek a phone call yu affi guh up pon the hill… I am not the only one wid this story because mi friend ah have the same drama wid Har family weh haven’t cum to Jamaica Fi over 20 odd years.
These people haven’t traveled to Jamaica for over 30yrs. They contribute nothing to the country as they don’t even send remittance to anyone. Suh why should Jamaica welcome dem? When Trump/England deport dem I hope Andrew deport dem to because dem ah waste ah space.
Wi nuh want dem yah! That is why sum ah unnu return residents end up dead.
You went too far with that last sentence… too damn far
It’s the truth sender, a lot of Jamaicans overseas aren’t living better than those back home (illusion for some). People just need to be humble and real.
Ms I totally agree with u, but England have enuff, there are Jamaicans here in England an see Boris Johnson mean business, if u slip u garn, an dem still a give dem self problem, suh mi sorry fi Jamaica, this is jus the start
Last part about that’s why some a them dead wasn’t necessary, you sound evil af
Why most Jamaicans don’t believe in contracts? If your mother had made a legal agreement with her siblings you wouldn’t be in this mess today.