Hi Met,
Me a par wid this white chick from Iowa and a couple of times we had some communication issues cuz she don’t get our jamaican culture so she criticize it n truthfully she have a point.
1) We go Inna di bank n a man ask fi borrow mi pen n me search mi pocket n say u know dat it look like me lost mi pen.The man give out” which part u lost it”?My girl responded annoyingly n say we’ll if him did know where him lost it,it wouldn’t be lost now would. It?? Di man cut him eye n walk off sigh.
2) We stop at a likkle cook shop n a buy some jerk chicken. So I say gimme piece a di breast cuz di breast is still di best! Jerkie replied “mi nuh have no breast ready just leg n thigh”…Me:…U nuh have no breast???Home girl get mad at me sametime n is like babes him just said him don’t have any,u think asking him a 2nd time a go make him have miraculously??I tried in vain to explain that every jamaican does this double-check thing n she just said talk to the hand sighhhh!
3)The worst case was when my fren was telling us about this steak place to check out n he was like yea man di steak taste Bad,it wicked mi fren! She run in n was like well if it taste so bad why would we wanna eat that n waste our money!!?I struggled to clarify that when something is good us Jamaicans refer to it as bad such as di song bad so that bad means good.Other times good can mean bad like a girl deh a gwaan like she a goody 2 shoe!
I did get 2 chances to criticize her American culture of communication though Met! She was directing me to the french embassy n me a drive so we approaching a left or right turn,so me say to her left n she goes”right” so me turn right then she utter me shoulda go left!! Me dun har n tell her to avoid di confusion a jamaican woulda jus say yea/yea mon!
Finally I said to her how u a talk bad bout how our ting upside down wid di good n bad,when Americans are wishing u good luck they say Go n break a leg!!
Now ppl how can breaking anybody’s leg worse of all urs be a good thing??!
Best regards
It nah go work wid Ms IOWA at all at all!
Guess you are going to have to find another way to get your green card hun.
suh wah the question or a me miss it :nerd
:ngakak :ngakak :ngakak :ngakak
:thumbup True sender, we do have this repeat question thing as if it a guh change the outcome.
Well find a next fren…ah wah kinda fren dah u got a criticize, critiize all di time, she eidah accept it or leave it..u did ask har fi har critiques? Plus why u a drive har round, u a taxi? or u a har man/woman? u nuh tell har seh u nuh like drive round people likka taxi u a run,or is taxi u a run? Senda sometimes we fi larn fi pic wi bokkle caz all lakka mi suh not having no fren wah nahn tek di time out fi really try, look like she just want to find an issue with wi culture… Most of the things u speak of happen here as well suh is not in Jamaica alone, people double check all the time to mek sure, but the one wid di pen hab mi confused caz why would dah person deh ask where u last di pen as if it was fi him inna di fuss place..
:recsel
That why I only date within my culture, I don’t have time to explain everything I do or say. Too much stress
Y