MNL SHE SAY DIS A FI DI FARRINA DEM WHEY LIKE WUK DEM OUT..DEM HAVE ALL RIGHT FI BEG

0 thoughts on “MNL SHE SAY DIS A FI DI FARRINA DEM WHEY LIKE WUK DEM OUT..DEM HAVE ALL RIGHT FI BEG

1. Me dah a farrin and She right, I remember when I was in Jamaica and Me aunty a come down, Me rass, We fix up the house and give har the bed while we sleep on the floor, give her pretty sheet and all these things, The woman go back a farrin and send 1 US dollar for everybody…….LOL. Is true she a chat, the farrina dem need to stop it.

1. 1 US of Dalla Met, Morning Dear. KMT. And she send one box with baaaaa Old salvation army clothes, Then me Madda had to go clear it and pay one heep a money, when the box come a the yaaad as kids we were so happy we a get farrin clothes, when me madda open the box, some OLD Clothes in there……MNL. When she use to come a Jamaica is the same blasted thing the girl say in the video, She use to get breakfast in bed. LOL

1. Morning Simplicity…share the story dem fi empower the young lady story cause a pure truth she a talk. I like her honesty.
      The girl say nu Insurance policy nu de pon de coconut tree onu a beg people fi climb wid onu long gut.
      Nuff people go a yard go live tourist life off a dem family and friends and then come back a foreign come a class up Jamaica…go chuck off in honor to the truth!

2. Is NOT lie. This is just a Fact that Jamaica’s are very hospitable because even when you’re from Kingston and go into the country they treat you very well!
    But, on this same coin some a den beg too much!!! It annoying!!! Me all have school mate beg me pon FB and me haffi shake me head!!!
    Hello lady!!! America hard bad especially when Yuh have children and you don’t steal, scam or sell drugs. So for the nanny, retail and home health aid it is very hard!!! Is true deh clothes dem cheap and we buy hair pon AlliExpress feh cheap and we mek we self look good nuh mean we have it!!!!
    Some a we try we best to look good Cuz button else nah gwan!!! So tel time!!!

1. Metty, way back inna the days mi use tuh dip inna mi savings, checkings, spend up more than half ah mi paycheck, even draw pa mi 401k fe mina and maintain mi family…alla dat, and what I did STILL wasn’t good enough…the things mi buy up gi dem wasn’t enough, the money mi use tuh gi dem wasn’t good enough…til one day mi jus stop everything cold turkey…numba change..address change…problem solved.

1. Morning Yep! That’s why it always good to talk the truth from the get go.
          People have me off as rude or mean and I don’t give 2 sh#t. Dem want me go up leave me clothes and I tell them NO cause me need it when me reach back up. Me let them know say is a bill sacrifice fi me assist so don’t antagonize me. I give to those who don’t beg me anything, lol

1. Hi mi sweetheart :peluk :peluk :peluk…PP, your personality is not the problem…what them think of you is their problem, not yours…think weh unu wa think, but ah unu end up looking and feeling stupid as hell when people tell unu fe huh choke pa unu negative half ass opinion of others…me is not nuhbody slave, suh mu naah wuk fe gi nuhbady nutten fe free; not even pickney nowadays can get allowance money wideout doing chores, suh why dem feel as if dem can mek video fe disgrace or convince people fe sen dung barrel every damn month?!…how dem one suh lucky??…as mi seh, numba change since, address change since, suh problem solved cause when me need help, any ah dem deh deh fe help me???? :hoax2

2. lol, all quality toilet paper get expensive, lol
        I LOVE bringing things to people a yard who never asked me for anything. I don’t feel pressured and what I purchase for them is so genuine I feel good giving it to them.

1. Yes oo all di dirty GMO chicken is over $1 a pound. But it does go both ways , when people go country dem demand much, kingston is a different story dem doe cook and when farrina come they will expect u to feed dem and dem fren

3. This is so true, a lot of us go down and act like we have a maid, butler and driver. Yes we like to pretend to the mass. When I go i I don’t want my mom to lift a finger. My friends I tell them everything sell a farrrin mi glad to fi deh. And if I don’t know you i just don’t have it. Some o usf act like we too good for the community we grew up in all of sudden y’all need security to walk down the street

1. The same sentiments I have. Nuff pick up dem employer dutty attitude carry go Jamaica go display, all a skin up dem face like dem neva see how chicken get kill and feather pick off before visa letter did reach dem.
      De beggars fi stop beg and the newly found up itty attitude fi fling whey.

4. But here’s the problem…nobody nuh obligated to give you anything, whether it be yard or abroad…I will give what I can afford to give, when I can afford to give anyone, but nuh badda cung cung complain as if me obligated tuh give you anything…from mi start watch di video, mi can si seh dis ole country gal love walk ah beg ah complain if she nuh get weh she ah beg fa, hence the video…I don’t like ungrateful people; if you are able bodied, walk ah look wuk instead ah walk ah beg…lady, since ah di freeness ya look mek yuh relatives dem know b4 dem visit yuh next time seh your labor is not fe free and charge dem fe every breadfruit, banana, yam…any and everyting yaffe climb tree huh pick roasteeeh go dem..every bed spreading, every cup ah coffee yaffe mek, every fish weh yuh scale roast go dem, everyting!!..mek it be known str8 from di gate seh yuh ago charge fe yuh services before yuh mek video fe disgrace yuh owns family, cause if ah did me related tuh yuh and mi si dis shit, mi woulda call yuh ah cuss out yuh bloodclaat…you just read ungrateful, beggy beggy ah glutinous tuh me…people lakka yh mi walk wide ah far from…sick dog tumuck 😡

5. She said if Mercia suh hawd unnumbered cum, cum plant cucumber, cho cho, pumpkin and raise some chicken, unnu dung deh weh ah beg beg ah dat unnu need if guh duh an ease off of the begging. When dem get di credit you who sen the credit don’t get a phone call fi seh tanks the next time yuh hear from dem is when di credit done an dem want more. As dem hear yuh cum everybody start place orda an if yuh nuh bring whe dem orda dem nuh in a nutten wid yuh!

6. That woman needs to shut the rass up!!!! You give them and them still beg you know how much a dem me help and them turn around and diss me. From hair to phone to phone card to stock up house wid food and the whole a dem diss me. All when you done them nuh care again. They will go outta dem way Fi fren you just to get to you. I reach at the end of my tether and cannot deal wid it any more. When I go I pay my way give whole house lunch money school money for kids food shop and when them done as soon as you say no a problem. Well me not doing it any more. Cause I just cannot tell who is genuine. I rather give my money to charity. Or go to a family out dey wey a really struggle stock up them house wid food and cut.i repay kindness but the same ones will turn around and diss we. Mek the stinking gal go wey it’s hard bad for us them nuh have no idea. But a the ungrateful attitude I cannot take and now the good suffer for the bad.me nah gi no a dem a ting me done. I all go without to help. Wey me go through nuh pretty.if I go I go all inclusive hotel. But right now I do not even want to go back. Trust me.

7. I agree with the beggers frm back home whether it’s ja, trini, barbadies etc.. Don’t matter the Caribbean/island, dem beg too damn much.. They aren’t appreciative or considerate of our earnings and hard work of living over here. They think we are living the golden life. Everybody has good points of their argument but I would have to go with the baggers frm back home.

8. Them a do things them because them want something from you not because they want too are out of the kindness of them heart them a do it because they looking for something in return from you at the end of the day

1. You mus learn to say”me nu want you do it and tun round ask fi nothing cause me de pon budget”…and ask back fi yu change if dem go shop fi yu, lol
      Select one person fi do anything fi you and yu hook that one person up…to hell wid who help the one person afta a nu you hire dem, lol
      :alay ONU FI STOP SEND BARREL A FOOD GO JAMAICA! ONU A MASH UP DE ECONOMY AND A HABOR BEGGARS!!!!!!!!!!!!!!!

9. real ting she a talk. but a only if uh beggy beggy yuh mek dat badda yuh. have a aunty wen mi young she use to come a jamaica and gi all a har nephew and neice dem a small pocket change. but then when she ready fi leave she name all kinda thing that she gonna need. rum, cheese, bun, everthing. by time yuh check it out the money that she give u done and u inna deficit. mi just tell har next time di money u a plan fi gi mi tek it and buy wah yuh want. problem solved. glad fi see har and ting but mi nuh want nuttn from yuh and mi nuh have nittn fi gi yuh.

10. :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak :ngakak
    Prior to my Husband buying a home for us to go to when visiting Jamaica, here is how I solved this problem, whenevr I would visit I would take ” , every cup ah coffee, accompany yaadie to buy every fish weh yuh scale and BUY EVERYTHING AND EITHER BUY THERE OR SEND DOWN PRIOR TO MY ARRIVAL!!We all know that things is hard in Jamaica why rely on your family there to feed you when you go. I remember getting up and spreading my bed ahead of everyone so that when I left I am not classed as “dutty yankee” or “nassi Pohto Reekan”

11. Mi loike her lol, @Yep, I don’t think she is equating the begging to reciprocity from relatives, I think what she is trying to really say is that relatives abroad must also take into consideration what their relatives here do for them when they are here, each person’s situation is unique, I hate seeing the videos of people lambasting Jamaicans about begging,esp that one the other day wid d white girl talking about 90% of Jamaicans beg!which couldn’t be further from the truth because if you look at the population that would be inaccurate taking the different classes of people into consideration. Majority of my relatives are abroad, and I have never called anyone of them to beg anything. Furthermore I earn more than what some of them earn over there. I guess every person have different kinds of ppl inna dem family suh everybody situation different

1. **Metty, please delete my previous post-too much auto correct/errors**
      Riches, she nuh know weh people ah foreign haffe guh chue pan ah daily basis…foreign is NOT ah bed ah roses ah NUTTEN nuh free up ya…NUTTEN!!!…when working people get dem hard earned pay, Uncle Sam tek feem cut first and foremost, all til yaffe find wa likkle private cawna ah cuss two claaat bout yuh skimpy paycheck *federal tax, state tax, social security tax, fica tax, all sawt ah bumbonawt taxes til all sometimes yuh likkle paycheck cyaah even tretch fe cova yuh household expenses*…and den yuh have dem deh kinda relatives weh ah siddung pa dem f**kkin lazy ass ah wait pa yuh likkle pay check; dem suh craven ah watchy watchy suh til dem all memorize ah know yuh pay period and pay rate…Genuine, if she feels that way, betta sheen seh foreigners fe start get charge fe dem high demands and request when dem guh dung guh visit family members than fe dash wud pa people inna the video, even ah dash wud pan ar owna cousin *bout she naah mention name cause she know who she is*…she too ungrateful….wid family members lakka she, me woulda radda stay ah luxury resort when mi visit ah pay weh mi need fe pay fa radda dan visit she and it end up be ah lifetime of payments all when mi nuh dung deh…state yuh position before dem come dung come visit unu, but nuh complain afta di fact…

12. Uno beg too rass much, if I am in Jamaica I have to get mi breakfast, lunch, and dinner, all year round me provide for my family down there, so that is how them show appreciation for all I’ve been doing for them, mi nuh send ole bruck to my families. Cause mi rate and love them. So when the queen is in town she gets the royal treatment, guh look a work, Merka is no bed of roses, is one thing I know, we hard for what we have, even the dam thief and scammer them, because it is a risks the involved them freedom, so you guh plant Yuh ground food, and find way to survive, and stop ride pan foreign ppl shut tail, uno too ungrateful, we are tired a uno, down to the wear and take off draws uno want when we coming up, some a uno hide we clothes as we take it off and drop it a drop, uno beg like uno blind too much, some of us have too work 2 jobs, work ina rain and snow, so and most of uno dung deh nah work if is work fi save uno life, uno prefer fi drop dead, we tired a uno, and the beggi beggi attitude, just the other day one call me bout she aguh look pan house, and if me can pay her rent a month time. Lol uno sick and down there and suffering from a decease call begginitis, the people them seh them tirreeddd a uno

1. Exactly Bammy!!..she too damn brite ah outta adwda ah complain too damn much…ah swear she ah di type weh wi grab paper ah pencil ah siddung roun ah table wid calculator ah calculate yuh pay per hour times how many hours yuh suppose tuh ah work ah week time and then guesstimate how much ya guh get pay when pay time come ah den call dung yuh phone the day yuh get yuh paycheck wid fe ar demands…Bammy, yuh shoulda tell ar YES, I will gladly pay your rent and den neva ansa back her calls again…but hear ya bout pay rent :hammer :hammer

13. As much as me see har point to some degree, DEM BEG TOO RAAS MUCH.. ITS A DISEASE.. @BAMMY, U RITE, ITS BEGGINITIS!!! A ONE SERIOUS DISEASE AND DEM FI STAP IT MAN AND DEM HAVE NO KOSHENS ABOUT IT AT ALL..Dats why a HOTEL ME SAY STR8888: ME WILL PAY ME CREDIT CARD BILL. DEM DAM DISGUSTING, I KAINT…

14. NO THE BEGGING SERIOUS AH JA DEM LICKY LICKY BAD BAD EVEN DI ONE DEM WHE HAVE MONEY BEG. DATS WHY WHEN MI GO DOWN AH HOTEL MI.STAY BECAUSE DEM.DUTTY JAMAICANS AH YARD ONLY TREAT YUH NICE FI NYAM.OUT.WHE.YUH HAVE ITS NOT SINCERE. DEM WAAN EVERYTING EVEN FROM.THE DRAWS. SORRY MET BUT AH TRUE.

15. Bwoy mi affi big up dis lady video 100%, cah yuh really hab some people weh liv ah foreign an luv wuk out di people dem when dem guh dung….an promise dem all kinda barrel an when yuh check it out dem live wrerse dam dem fambily dung deh. BIG UP tuh who nuh beggy beggy, an big up tuh who nuh wuk dem fambily when dem visit. My gurl seh she travel tuh…but ah nuh big travel :ngakak

1. Yawdy, dis country gal travel guh town lol…mi guh back guh watch di video again…beggy beggy ah tongue heavy like…

16. Off course** You know whats even more sad….the people that are described here often birth the ones that I grew with in the BX, often they came to America without proper documentation and instead of first seeking to get proper documentation to work and make a life…….when begging here did not work for them, they turned to scam and crime!
    Now before 1 of you bring up my Husband such was not the case with him, he has zero excuse for the course he chose as he was a documented immigrant, what I will say is he was one of the few that made it out and was able to change course.

17. The begging videos are very very stupid .First ,if you don’t remember Jamaica and it’s poverty ,ask yourself why you are living in another country.
    Pretend as much as you want but Jamaica is very poor and most of us ,including your parents if you were born abroad ,left Jamaica with the plan of doing better for ourselves,family and friends .However ,it seems that a large proportion of those who start doing well abroad,including people who are serious millionaires and even billionaires ,forget this pledge .
    I have never begged anyone anything when I lived in Jamaica ,but my family and friends sometimes ask me to help them with stuff that they can’t afford or can nearly afford ; if i can ,I do help them,if I cannot ,I let them know .
    It’s just helping your family and friends enjoy the little time we spend on earth .
    So you boasting about giving hundreds of thousands to Butch Stewart and friends to avoid helping a family member with grocery ; good on you if that’s your thing .
    I enjoy Jamaica and wish I never had to move abroad .Wish all my children could have enjoyed the joy of growing up in Jamaica .
    One year we had thirteen suitcases going through airport because of last minutes Christmas gifts .I would rather give friends and family than buy expensive clothes and liquor or expensive cars .

1. Agree Jay but some a dem tek up begging as a career…they call multiple family members each month trying dem luck, they never think of working

18. @Yawdy, a mussi small island she mean.. Me hear it too and a wonda wha she mean,it funny as hell..She have a point yes!! But, BUT!!!!!! DEM BEG VERY HAAD AND PLENTY A YAAD. Dem dont care if a u lass baggy or u lass pocket book, dem all waan bad u up fi u tings..Hear dem “ME AGO WAAN DAH BAG DEH MY GIRL”, like dem giv u bag fi put dung..HOTEL WID ME a/c me say str8888…DEM SICK STOMACH..Beg too raas much..

19. Last time mi visit yawd, one ah mi cousin dem want mi purse suh mi seh arite, mek mi tek out mi belongings puteen ah wa scandal bag gi ar the purse cause it can buy back…yuh know seh dis gal look pa mi and all ask mi fimi linen handkerchief inna the scandal bag afta mi gi ar mi purse…bwoy mi ah tell yuh back den when yuh guh dung guh bring yuh likkle personal grip ah bring dem 2 barrel, all di damn neighbors dem use tuh congregate ah di yawd fe collect sitten tuh ah yuh not even know dem; all when yuh packeeh barrel full full dem mek sure mention seh sitten in deh missin from dem santa list…dem days deh done!!!!

20. So how mI nuh get dem treatment deh a Jamaica. Nobody nuh climb tree and boil mi Ackee. Mi affi call and complain lol. A the dutty wAnna be rich dancehall celebrities caz dis enuh. Wen dem a wear de LV, gucci, red bottom, chanel, etc ppl think it cheap and ting, soo dem come beg. Mi memba some body beg a gucci shoes Caz dem hear it cheap up yah

21. I think she miss the point of the video that the ppl dem a post on fb the video is fi di one dem weh nuh do nothing but beg she seh she don’t beg so why it hurt r so much an i’m sure di ppl dem who she a seh she do fah when dem come down deh must either bring r tings r give r dem clothe weh dem nuh want so dats why dem feel di need fi wrk it out a r mi so happy nuh body can’t seh mi ask dem fi look nothing fi caz mi always guh buy weh mi want to bring back .but all who never give mi not even a bag juice when mi down deh beg mi an if mi have it mi give dem but fi a call ppl ph are send dem msg on fb a beg money fi buy clothe fi guh party a dem di ppl dem a talk an di one’s dem weh nuh give nobody else a chance fi beg caz dem always a beg an know dem can guh look wrk to a dem di ppl dem a talk di bible seh god help those who help dem self an a lot a dem sit down day in an day out a dem yard an don’t want to work if we don’t wrk up yah wi a get put out an wi bills a get cut off an nobody to feed wi but if dat reach dem dem can one guh beg a plate a food two guh live a dem fren yard and three dem can do wid out send dem kids guh school fi all 3 weeks an nobody don’t care we can’t do that shit caz DHS wi come looking fi wi are some kind of law enforcement .some a dem beg too rass much fi true dem only want to hear u seh u a come dem start beg an dem nuh look at it seh u affi buy u ticket plus have money fi spend plus buy clothe fi carry wid u an so on all dem care bout is weh u can give dem kmt .

22. Everybaddy have dem experience, mi personally MI NAH SEN NTTN GUH GI NUHBADDY.based on how dem treat mi, mi guh down as mi si dem a airport first ting dem seh $90 fi d ride which is fine with me,next ting wah u bring fi mi? like really? me seh $90.

23. Nah lie when me travel me pack 2 suit case and carry on bag. When me come back the bags are empty. I expect the beggings so I come prepared. And me big want a rass food or beverage to bring back and drop off at no body yard in foreign.

1. Sameso, come back wid wa grip???…mi come back wid mi dawta, di clothes, on wi backs, shoes ah di 2 draws weh wi have on…dem want all di grip suh mi lef it gi dem…

24. Mi nuh know a wah kinda family most ppl have or know…wen mi guh yawd dem treat mi like royalty fi true.Dem nuh beg mi nutten.Mi gi mi lickle cousin dem money the day before mi leave and prior to me coming mi buy up mi ppl dem tings.Not one a mi family member or close frens ever call and ask mi fi anything.The only thing dem call mi fi tell mi is that dem order something from the internet to mi address and mi fi keep it till mi a come the following month dats it

1. Anon, nutten nuh wrong fe spoil yuh family membas and dear friends dem, but like yuh said…spoil the ones dem weh sincerely glad fe si yuh and naah beg yuh ah ting, even if dem need it ca yuh nuh blind nor foo fool…yuh wi notice dem shortrages and make note of what needs to be replaced…ah di ones dem weh cung cung siddung side ah yuh ah seh shit like…”bwoy, mi coulda use ah money rightya nung” or “mi want ah dis or ah dat but mi nuh ha nuh monie fe buy it ” or ” mi glad seh yuh reach ah foreign tun out successful ah wi nuh haffe suffa nuhmore” or dem draw fe big big fashion magazine ah start show yuh wholeap ah pictures of things weh dem want ah seh more shit like “dis nice eeh?!”….sometimes yuh really have to shake your head and laugh fo real….

25. Mi not looking at dem ppl deh a yaad cause before dem beg mi I first dem. When a nuh phone dem a beg a pitney sick and operation fi do. This one call mi a beg twenty dollar fi mek up fi pay water bill and mi ask her how she a go get it she western union it. Now tell mi if she serious. .when I go yaad I drive myself around shop by myself and roll alone. Most of the time if u tell dem fi come roll with u dem bring four ppl with dem and expect fi drink u out cause u a come from foreign and u have money..Has dem see u dem have all kind of problem mi not looking at dem period..

26. U know wha burn me fi nuff a dem, dem nuh waaan wha u have cause it cheap..ok, me will keep my cheap shit since me caan afford LUXURY AND ME NAAH TEEF none fi unu nor nobaddie..Caan stan pple wha beg and a beg NAME BRAN..GO WERK, DEM TEK BEGGING FI STYLE..Someone uppa top say dem woulda rada tek dem money buy dem family gifts and stuffs, thats nice but there’s a LIMIT.. I PERSONALLY TEK MINES, GO NEGRIL, SPEND IT A SMIRNOFF DREAM-WEEKEND, COME BACK AND OCHI, HAVE A BALL AND COME BACK A NY AND BACK PON DI PLANTATION. IM DUN WID DAT FAMILY PACKING BULLSHIT…ENUFF..

27. I agree with her, but as for myself, when we go to home for vacay, straight all inclusive, food is too expensive in jamaica

28. Respect my girl ur video has a very strong message..
    But mi si boasty slave a cuss boasty slave say boasty slave beg 2 much,plz remember.
    WE ALL CAME ON THE SAME BOAT!

29. Its really sad,plz remember that no matter how better off some of us are now when we boarded the planes with our broke ass we weren’t better than those we left behind and in reality we still aren’t better.
    BOASTY SLAVE A CUSS BOASTY SLAVE SEY BOASTY SLAVE BEG BOASTY SLAVE 2 MUCH..
    Never 4get this..
    WE ALL CAM ON THE SAME BOAT*****

30. last year i was loosing my house trying to find somewhere to live and a this person call me from jamaica want money to pay them light bill i told them the situation i was in and what was happening thinking they would understand what i was going through about to be on the street and there response was so you cant borrow it and send come………. now you tell me………

31. Inna farrin, wen u rerk u expect to get paid for the services rendered.
    Wen oonu guh ah d people dem country an werk out oonu town folks….I beg, pay da people dem, its not rite!!!! :bola
    :bola

1. But Londy, den dem wa extra pay fe services weh people doe ask dem for…dem wa tek off yuh shoes ah socks fe yuh, dem wa pick up newspaper fan yuh, dem wa pick up yuh plate ah cup bring puddung inna kitchen fe yuh..alla dis when yuh able bodied enough fe dweet yuhself…ah den wa charge yuh fe alla dem f**krey deh..

32. Them nuh easy at all, try mi know fish and everything sell up here, I beg no one down there to buy nothing for me to bring up, I buy things for my families and few good friends, after I give them what I carry for them, that is it, mi nuh play Santa Claus, I mi nuh pretend like me have it up here made, them have to hear how hard me work for mines, mi personal clothes mi love it like mi bible, a nuh foreign mi come have clothes and shoes, so all who know me long time know that, Jamaica hard from long time is not just now, and we hustle our way out, mi never have nuh body up here fi beg, and nuh foreign girl never look better than me and my crew, them have to come par wid we, we did full of ambition, we look it on the streets hard, back in the days no body couldn’t make no video like how mi see everyone doing now, Jamaican need to let go this begging mentality weh them have up now a days, too much phone, and internet to interact with people, and all them use these device to do is beg, beg, go look visa and come and see if uno can pick money offa tree, maybe uno might lucky to strike it rich who knows, get on off uno lazy ass and guh wuk

33. Nuffa dem a chat bout all inclusive like dat a nutten,LOL but however mi figet sey di all inclusive better dan di OLD FROWNZY BASEMENT WHA NUFFA DEM KOTCH UP INNA A BOO YORK WID TOILET A FLUSH OVA DEM HEAD AND RAT SPREAD DEM BED..
    SOME WHERE WEY YUH GROW UP FI OVA 15-20 YEAR SLEPP EAT AND LIVE,
    UNO GO BACK A JANAICA BOUT UNO NAW GO BACK A UNO YARD..LOL KUH PAN UNO TO!
    NEBASICOMESI******** :cool :cool :cool

34. Unnuh see why baylon keep down black people ? Unnuh too raas boasy and some a unnuh too effin mean .Smaddy really affi beg you the walk down shoes weh you a come dash weh when you reach back farrin ?
    Seriously some you folks sound like you nuh gi weh water or drop ketch .Go easy man .Your fambo ask you for something ,it’s between you and them .You don’t have it,you don’t have it .
    Some of it have to do with the drugs dealer dem.They go back painting a picture of farrin being easy, as they are making so much .Some people don’t really overstand the fullness so they will ask.
    Cut out the effery bout Jamaicans beg as if you have any experience with family from anywhere else .

35. Then again nuff a dem a chat sey family a beg dem but dem naw chat sey dem brick like magaa dogg an nuh have it fi gi dem neither,U HAVE TO BE CAREFUL HOW YUH MOVE YUH CAAN MOVE LIKE SEY TINGS A GWAAN AND WHEN UNO FAMILY BEG UNO DEM CANT GET NUTTEN,HOLD YUH LANE..IF NUTTEN NAW GWWAN A FOREIGN AND YUH POP DUNG UNO CAN TELL WI,WI WILL UNDERSTAND CAUSEN SEY MAN USE TO POP DUNG LIFE…LOL..LOL.. :ngacir2 :ngacir2

36. Mi can’t agree with the heavy tongue girl up a top, because is America mi come experience working hard, and if you live uno know how the bill payments go, you will pay the car payments for 3 years straight and loose u work, the repo man is coming back for it, rent have to pay every month, else Land lord carry to court and judge is going put out of the people them house, I take it personal because when we in Jamaica we use to beg every man weh pass on the the streets, never have to work hard, so when me have deh ya ina cold and rain, mi nuh want nobody call and beg me one muma rass, wait until mi GI uno, just don’t call and beg mi, we are tirreddd a uno

1. Bammy, dem doe know how hard it is in America fe most people, especially when yuh cyah pay certain bills and haffe ah hide yuh vehicle from repo man..yuh deh haffe ah walk all 2 mile dung di road where the vehicle hide jus fe haffe park eeh back sed place ah tred back eeh 2 mile gome until yuh can catch up pon yuh car payment ah park eek back ah yuh front gate..this is the harsh reality for a lot of folks in the U.S of A.

37. @Bammy, dem still nuh get di point..Ofcourse, i remember where i came from, HOW COULD I FORGET?? However, when i left there, i was a teenager, so haad wok, a foreign me come know haad life and me come here wid me DOCUMENTS INA ME HAND(GREEN-CAAD-HOLDA-FROM-DAY-ONE). And u best believe, life was NO RAAS BED A ROSE.. A MERKA ME COME KNOW HAAD LIFE.. SO ME NEVA FIGET WHE ME LEFF A YAAD..UNU NEED FI WORK AND LOWW PPLE TINGS A FOREIGN AND STAP BEG. Most times unu have no sympathy, rite now me pickney grow out di wholla him WINTA CLOTHES DEM AND UNU CAAN BUY HIM A COAT, SO UNU KISS ME RAAS..If me tell unu me pickney hungry, unu wouldnt give too shits, but u would like some fone credit thou…PLEASE..KMBCT..

38. @Bammy, walk likkle closer and shake me raas hand deh!!!! :sungkem ..It bun me u friggg…sometimes, me have 40 dolla and it lass me fi dayzzzz…dem stink like..

39. ..Jamaica nuh different from no wey a same way the Yankee dem up ya beg dem one another,jCans caNt call up ya and beg di yankee dem a uno dem haffi beg so all uno do don’t ansa and when uno come a jamaica hide uno rass deep cause anyhow wi si uno wi ago beg uno and if uno nuh go wi wi ago tek it,so all uno do harbor uno self a uncle sam if uno nuh like nuhbody beg uno,cause as uno come off di plane WE ARE DEYDEY!
    ITS THE BEGGARS PARADISE DUNG TO DI GOVERNMENT BEG AND BORROW ..
    AMERICA HAS ALOT OF BENEFITS MORE THAN JA,YUH CAN HAVE A REGULAR JOB AND TEK OUT A BENZE OR BMW AND TEK TIME PAY FOR IT,IN JAMAICA THERE ARE LESS OPPORTUNITIES THATS WHY ITS CALLED 3RD WORLD THE PEOPLE HAVE TO HUSTLE 3 TIMES HARDER..MI LIVE AMERICA AND LIFE HERE IS NOT EASY BUT IT EAISER THAN DUNG A JAMAICA AND NUFF MORE PLACE..HELP WHO YUH CAN HELP BECAUSE YUH FAMILY NUH HAVE NO ONE ELSE TO BEG THATS WHY DEM ASK UNO IS EITHER UNO HAVE IT OR NOT BUT FI A STYLE DEM CERTAIN WAY IS NOT A GOOD LOOK..

40. I agree in assisting sometimes but some ah dem a Jamaica just want get a number fi yuh…Jeezam peez……as cock put on him draws dem start call. And memba mi tell yuh, dem stay blowing up yuh phone. Worse if yuh Mek d mistake and promise dem. anytime mi si a Jamaica number and mi noh know is who mi answer and speak like Haitian…dem always end up hang up cos dem think dem call wrong number

41. And tuh the foreigners weh live ah Merica, unu nuh inna the clear cause some ah unu worse…have unu big big job ah love scout the place fe fine people who ah guddung ah yawd, especially fidi christmas season…here unu now..”pack dis puteen ah yuh barrel bring dung fe mi nuh, guh check suh roun ah suh* ah dat deh person live way tuh hell ah mucko bush, as if dat isn’t bad enough*..ah bring up dis back fimi nuh”, wid no money fe help pay fe warf nor money fe pay bring up back unu request…and when time reach foonu guddung ah yawd, nuhbody nuh know when unu ah left nor come back…top notch secret suh unu can avoid di beggings ah lickilickiness…unu gooood sah!!!!

42. Okro tee, mi seh mi nuh hab it fi GI weh, nothing out of nothing left 0, weh have we rass claat bills and it a kill we, weh ina it u nuh understand, we have nothing for ourselves, it rass haaadddd up yah! Mi mine fi mi immediate family, mi nah support one mums red lazy ass gal or boy down deh, a lot of us is here and is not drugs pusher, or shop lifers, 9 – 5 pay check to pay check, and will not take off the hair off my front to give it to them, and yes I remember where I am coming from, O yes , that’s why I know them can do better for them self, I go to my yard every time I go to Jamaica, and we have all right to go cock ina any big hotel we choose, is our money we work hard and save, so we are entitled to spend our own money however we choose, nuh gal or boy can’t dictate to me, what I must do with my hard earn money. Uno just love when we come give uno our things nuh? Uno fava wet diaper. When uno come wuk ina cold till uno can’t feel uno f**king finger then uno come tell how fi spend mi f**king money. Bright uno dam bright. It burn how the people them aguh a luxury hotel een, them work fi them luxury deh OK, so sit uno begging ass down, and go re evaluate uno self.

43. I agree with helping,if and wen dem ask…like mi seh my family and close frend don’t beg mi.On the other hand an ex classmate of mine stop chat to mi pon fb cause she ask mi couple of times and I tell her I don’t have it.(Evertime mi guh down mi par wid har and pay fi everyting)She tell mi seh mi a di Godmother fi har son years after him bawn,twos twos she upload a pic and a bout 5 ppl a seh dem a di Godmother and fi kiss dem Godson fi dem fi him birthday,smh

44. to all the ppl agreeing with this degenerate i say u r enablers.jamaica is hard but thats not the reason y u beg or y most of u beg .the main reason most of u beg is bcuz u feel entitled and thats wrong. mi can tell u my mother lives in the u.s and mi no beg her nothing bcuz mi a big woman so mi take care a miself.is mus when mi come up she wi offer fi carry mi go shopping.mi have some family weh dem always need rent money or nuh have no dinner so mi mother affi hide from dem.it is hard everywhere and we need to understand that even though the us$ is considerable more substantial than jmd ppl in the u.s bills are going to be higher.ppl there have mortgages,utilities,phone,insurance and sometimes loans.plus member say dem have to buy clothes fi d different seasons worse if dem have picknney.unno dont give the ppl dem nothing to put down.

45. She has a point, we should never take advantage of our family while visiting. But I have to point out that their “begging “tun up, up, up with you visit . Last Christmas I went on vacation. Teh WORST ever. I needed a vacation after I got back. Myself, 2 other adults and 1 toddler. Before leaving we sent ahead 3 barrels to give away and 1 barrel of food for us to eat while visiting. We also each brought two extra suitcases (@ extra cost)except for our son. We paid for everything while there and ask no one for anything. Although they did give. Our family surprised us at the airport and gave us gift. We thought it was nice but we insisted that they accept all the money we had in their currency for it. I insisted because I had a cousin and I mean nothing you did for him was good enough. He is always complaining. At one point I had just given him money (not the first time either) and his son came over. The child asked him for lunch money for the week. He cursed him stink in-front of every body; we were so embarrassed. *Bishing to his son that he had no job and asking if he would like him to steal to give it to him. I just shuck my head because I knew, he knew that he had $100.00 Canadian dollars in his pocket. I had just given it to him. Yet, he refused his son $10 Can. dollars and that would have paid for his lunch. I only realize the performance was for our benefit andhis too I guess while while speaking to him later. He claim he was upset that we came from “forieghn” and his son needed lunch money and not one of help him out. That this somehow showed how little respect we really have for him. All kind of *ish. I just shook my head and thought to myself. I saw him digging out the barrel (bully beef, rice, oil, flour, baking powder, clothes, sugar you name it) pushing it into two scandal bag. When i ask where he was going he said “im friend”. I thought he would look out for his baby mother and his son before new “puccy”. Then, the morning I got home (to Canada), I barley fell asleep he called (the same cousin), first thing in the morning 6 am. I answer – asked him wtf? His only response was to tell me “Im ongly checking fi mek sure di number reel”. I hung up. Fram dere di “begging ” start. iphone, cash you name it. I finally stopped answering his calls after telling him to stop the beggings.

1. Yuh si weh mi mean again Sameso?!…not even one decent scandal bag, but 2 scandal bags *ah bet is two deep long scandal bags tuh*..smfh…

1. Yep, hah de glad garabge bag wi did bring fee use inna de kitchen. SMH De worst part is mi feel it fi dem (not really mi family cause we do fer dem pan de regular)but de ordinary people inna de community. Me did paln fee we open up a little dollar store inna di community. In hopes that it would provide little wurk, offer affordable things for their everyday needs and use the money and reinvest inna di community. But de outta ordered behaviour turn mi off. From family to stranger dem act like they owed a living by you. I am not going back unless it’s to visit and go back to a resort. I will find other ways of giving back.

1. Ah lie!!!..Glad kitchen bags????…the tall kitchen ones or the lawn ones???…and dese are the kinds of family members tuh where yuh literally *HAFFE* sleep wid one yeye open *you won’t get much sleep this way but yuh tings dem won’t come up missen*…..

2. :alay ONU FI STOP SEND BARREL A FOOD GO JAMAICA! ONU A MASH UP DE ECONOMY AND A HABOR BEGGARS!!!!!!!!!!

46. Well me glad seh dis lady talk bout di people dem weh liv ah foreign and wuk out dem fambily when dem guh dung….like di same tings dem nuh deh ah farrin. Hab people a buy and fry Parrot/Snapper fish fi dem and when yuh come ah foreign a Porgy yuh get fi nyam. Mi hab one uncle and him wife weh used to come dung and stay ah we yaard. Mi parents dem neva pap dung and used to treat dem well an neva tek a cent from dem. Nobody neva used to beg dem either cah we di have visa. Di fus summer mi spend wid dem at 12 years old….ah di fus mi knoe hunga. Nuff big chat when dem come visit, and when yuh guh ah dem yaard ah foreign is another story. …:travel

47. Stick a whole heap a pin cause when you go yawd all you draws weh you wear Dem want, you go and u nuh come back wid nothing if you nuh tan up trang and all thief if you nuh watch the things Dem mi use to send money go gi some ppl cause mi say mi a try help a help gal wid har baby Dem an ano me breed har cause mi feel bad fi the kids and gal beg mi one day and mi say mi can help u out wid 50 cause a dat mi have gal say no dat naw go do send 100 a the last call dat Eva mek from Da numba deh and you have the ones weh call mi and dash everybody business pan mi and beg afta the suss sweet yes but Dem a mek a business outta dat or the one Dem weh call and tell u how Dem sick from head to toe and soon dead all kinda problems….but mi still tek some call yes but as mi ansa the phone mi beat Dem to it mi just start tell Dem how mi life ruff who dry yiy still beg but some nuh badda oh and mi fi get nuh promise Dem nothing cause Dem call dung u phone the whole time all when Dem tell u say a credit Dem a beg mi say a how you dweet u nuh have nuh credit but you call mi so much time

48. FOR ALL THOSE WHO SAYS THEY AGREE WITH HER I GUESS YOU NEVER WORK A DAY IN YOUR LIFE..LIVING IN FARRIN IS NOT EASY MAYBE FOR THE DRUG DEALERS,SCAMERS,ETC…ONE DO KNOW THE KIND OF RACISM A LOT OF US HAVE
    HAVE TO PUT UP WITH IN OUR WORK PLACE AND HAVE TO HUMBLE OURSELF CAUSE E HAVE TO FEED OUR KIDS AND KEEP THE ROOF OVER OUR HEADS…THEN THE COLD MOTHER F**KING WINTER MORNINGS OR NIGHT WE HAVE TO GO OUT IN..EVEN WHEN WE TELL THEM WE LOST WE JOB THEY ARE STILL F**KING BEGGING…EVEN IF SOMEONE GAVE CLOTHES THEY WEAR ALREADY YOU SHOULD BE THANKFUL…EVERY MINUTE THEY CALL THERE IS A PROBLEM..IF YOU HAVE NO MONEY HOW YOU DA A DANCE EVERY RASS NIGHT,HAVE THE MOST TATTOO…LISTEN I DO NOT JUDGE BUT I HELP WHO THAT HELP THEMSELF…YES WE LOVE OUR FAMILY BACK HOME BUT DON’T YOU THINK IF YOU GUYS WAS WORKING IT WOULD HELP A LITTLE..BUT NOOO THE FARRINA HAVE IT…SO WHAT IF YOU MAKE $5000JA FI WORK IT HELPS YOU GUYS MENTALITY IS MESSED UP YOU WANT US TO WORK AND YOU RELAX AND ENJOY OUR HARD WORK MONEY…….AND WE ARE WICKED…BITCH PLEASE

1. Me agree wid har and me nu short a work. Nuff people love go Jamaica go gwan like tourist and gwan like dem never know how fi do nothing fi dem self, or the ways of life strange to them. De begging is a nuisance but some visitor carry the servant attitude dung de.

49. Jamaica is hard America is harder to maintain I have 3 friends left in jamaica 1 can beg the other two is so grateful for the little help I can give they only want help during school time and a $50 @ Christmas. In Easter my husband went down couple people ask him for some money he gave 3 $1000 jamaican one ask if that’s all, he just tell her hand it back wrong one. She end up not get nothing

50. Not all jamaicans beg, a did wotless one dem do. Mi go home every year and a always di same one dem a beg. One ask mi fi a phone and mi tell har i will send it when i get back. She call mi di very next day bout di phone! Mi send di phone and texted her that i have send it. A week later she call mi a ask fi money to clear phone when it come. Mi ask har why she need money to clear the phone when mi already pay fi send it? Needless to say she didn’t need the money fi clear no phone and she got the phone…mi did all put couple tops in the package as well. How stupid, i thought i was looking out for her by doing that, but dem nah look out fi we!

51. Not all jamaicans beg, a did wotless one dem do. Mi go home every year and a always di same one dem a beg. One ask mi fi a phone and mi tell har i will send it when i get back. She call mi di very next day bout di phone! Mi send di phone and texted her that i have send it. A week later she call mi a ask fi money to clear phone when it come. Mi ask har why she need money to clear the phone when mi already pay fi send it? Needless to say she didn’t need the money fi clear no phone and she got the phone…mi did all put couple tops in the package as well. How stupid, i thought i was looking out for her by doing that, but dem nah look out fi we!

52. I’m grateful to never have that problem. I have aunts and uncles and cousins and grandmother back home. We (my mom and siblings) all take care of my grandmother. (Bills, food, medical care etc) but the others never ask for anything. We send money on holidays and if we travel we bring stuff for them but none a dem never really bother us fi nothing. If dem ask, we gladly give because dem really is not a burden to us. Mi tank God fi dat cause mi stop cuss badwud weh day an a don’t want to light up no body darkness.

53. From me baan me neva see a more brazen set…If me chose fi spen my raas money and lay my fat ass at RIU IN ICH FI 10RAAS DAY THATS MY MONEY DAN GIV SOME LAZY SCUMBAG MY MONEY FI NAM..UNUN KISS ME RAAS..I WORK FOR MINES, SO I CAN SPEND MINES HOW I WANT..U know wha burns me, when me see sun hot a jamaica sometime and di hours wha some a dem juss a wake,who juss a leff dance 8am inna maaning, di amount a shift me rub ina dem deh time deh and more.Dem know how blizzard cold when u affi go work ina snow??. i feed my immediate fams. everybaddie young and strong, go work.My parents are alive and working, dem can work too..UNU KISS ME RAASCLAATE AND GO WORK.

54. a bloodclaat sweets yuh want bout wuk yuh out. wen farina come unnuh tun frightn Friday and run go scrape yam cos yuh think money woulda run wen dem reach back a farin. yuh bumbo. I donts fxxxxxks wid country peple….lol, mi go supermarket go buy my coconut wata. tru yuh anty nuh sen yuh money or credit dis time yuh a put up video.

55. That’s why when mi go yard … a straight hotel 5 starrrrr mi nuh ina the f**kery … nuh think mi a wait pan yu pot fi mi eat , all mi do is give my mada my room # fi link mi anybody mi want see I will…. sum or most a my linki dem beg too pussy clath much!!!! oooh and mi ever strap so my head safe and mi not leaving my hotel unles I have to.

56. Maybe har aunty mean fi true, but nuff yaad pple mentality is fi beg widout waanin or sympathy. Dats why me convinced say dem beg fi style sometimes. Dats why i dont ask for shit when me deh come back, i buy me liquor a airport, cane a roadside and me east-indian me smuggle dat asujual!!!. Unu luddy..

57. So becaise ppl live a farin and dem know d beegars on d loose dem fi wear worst than weh dem waan wear so ppl nuh beg dem??? Cuz me see nuff ppl up top a say ppl a farin a wear too much brand and a drive a good car so that’s y ppl a beg dem; so smaddy like me weh clean shit all day fi go buy a 50cent blou se cuz me nuh waan ppl think me have money and beg me…..Nobody I suppose have any problem in helping a family member or two but some y’all have some unrealistic expectations, except for my immediate family that is sibling, parents and grandparents, nobody should ask me to buy a laptop, phone, tablet etc…cuz it won’t happen, and u have some ppl weh u nuh really waan give nothing cuz dem nuh know dem priorities, ur kids don’t have lunch money and u don’t call and beg a $100 fi help with d lunch situation but u call a beg phone, mi nuh really inna dat

58. Rent $1000-$1500
    Mortgage–2500-4500 monthly
    metro card -$100 + monthly
    food–$500+ monthly
    Con Edison light bill–$150-300+
    Water–$150-$300+
    Oil–$300-$500 biweekly
    parking ticket–$45-$115 perror tif key
    Red light ticket–$65 + not paid on time
    cell phone $50 +
    Internet–$60+
    Cable–$100+
    Car payment–
    Car insurance
    life insurance
    day care for child + extra for late pick up
    clothes
    Brazilian hair
    hair dresser
    credit card bills
    union dues
    retirement plan
    Gas for your car
    Pampers
    Look at the amount of bills we have to pay in America. Some of us are struggling here. You people are so ungrateful. We work hard especially when we have to go out in the cold. We come to Jamaica and you people just can’t satisfy. Well if this is the message that she is sending, no problem.
    If we have to. Pay them for everthing they do, then if you want anything from me you have to pay for it. Not even a grain of rice they can get from me

59. So true…this remind me of my daughter GRANNY. She’s extremely ungrateful & rude on top of it and after she cuss me because she can’t get my things she had the audacity to ask why like she have amnesia. 1.ur ungrateful and I work too hard for my things so now your cutoff … When somebody give u something, you say thank you. U don’t say mi nih like this, this guilt but I can’t remember u buying me a sweetie kmt

60. I wonder if they know are pay checks are gone before we get it or how we figure out are bills but don’t include food or gas money in the calculations??? Dem brite!!!

1. I’m back, work dun. Me navelstring nuh cut a jamaica, but I’m jamaican by blood, str88t no chaser. Jamaica will always b a class prejudiced country. Poor people beg, but we jamaicans, “ain’t too proud to beg”.
      The mindset is to always mek sure…”nuh mek d opportunity pass u”. With dat being said, the trend has always been, “foriegn tings”. Jamaicans hav upgraded back home, and like us here inna farrin, dem nah tek no more shit!!!!!! Werse dem fine out and know dat oba yah not so nice???
      So who is putting ‘whom’ in dem place? Bigup me nice, nice jamaica…..out of one we are many!!!
      Me ah guh finish read weh me did lef; me never waa get swayed by the comments.

61. :alay
    ONU FI STOP SEND BARREL A FOOD GO JAMAICA! ONU A MASH UP DE ECONOMY AND A HABOR BEGGARS!!!!!!!!!!

62. Look here…last December my brother call me,about 2 weeks b4 Christmas….mind u….that’s him second call fi di whole yr.him sey him a beg $150 n mi tell him I don’t ave it….him seh mi fi go suck mi mada cah him nuh know weh mi deh a Farrin a do…….mi send di pussy bout 100text n tell him ketch di nearest bus to mobay…him wi meck more dan wey him ask mi fah affa him batty…….some a dem dung a yard buy credit fi call Mercia wid str888888 saucer.unno tap beg an go look Work….

63. Nothing I hate more than when you give them cloths or shoe you dress up in and then u see them wearing it as house cloths

64. Yeppie….a bout two months ago mi si di pussy text mi seh him a hail mi from dem time deh…but if him think him a warm mi up fi december…mi ave news fi him nasty rass…..december when it a snow mi affi go a di ppl dem work..so him caan saddle up gi di ice treatment…an is a boy weh love gamble to…mi dont even enter casino door a merica..sometime mi feel a way fi buy couple lotto ticket..cah if mi nuh win mi think mi shoulda get bk my hard working money…lol…him luddy..mummy n daddy alone go a western union.everybody else luddy..cah when mi guh yard mi do what mi want wid my hard working money

65. Which is why you book yu hotel & stay there…… Bring gifts for who you can bring fa & stay inna di hotel where beggin is not an issue. Jamaica mi soon reach inna Dec :alay :selamat

66. SHE NEED TO GET IT RIGHT NOBODY NUH SEH UNUH CYAH BEG ….BUT UNUH CALL TODAY AND WAAN MONEY SEN IN RASS MINTUES ANUH LIKE JAMAICA WEH UNUH NAH PAY BILLS PEOPLE HAVE BILLS FI PAY IF MI NUH PAY MY LAIGHT WEN IT DEW MI CYAH BRIDGE LIGHT MUCH LESS THE RENT LANDLORD A COME KNOCK PON MI DOOR AND MI CYAH SEH TOMORROW…..WHEN UNUH GET THE MONEY WE NUH HEAR SHIT NYDA THANK YOU TILL UNUH WAAN MORE MONEY …

Leave a Reply to lowtino Cancel reply